Maatschappelijk betrokken jongens

 

Duurzaam ondernemen, het lijkt inmiddels wel de enige manier van ondernemen en sinds de term werd geëntroduceerd heeft iedereen het er dagelijks over. Maar wat is het nu eigenlijk en wat kunnen we daadwerkelijk doen om echt duurzaam te ondernemen? Thuis scheiden we ons afval, zijn we verplicht LED of spaarlampen te gebruiken en zetten we misschien iets minder vaak onze elektronische apparaten op standby. En toch verwacht de consument dat het bedrijfsleven meer doet dan dat. Bedrijven die negatief in het nieuws verschijnen over bijvoorbeeld vervuiling worden streng door het publiek veroordeeld. En hoe zit het dan met de ondernemers die zich wel maatschappelijk betrokken voelen en er proactief aan werken, worden zij beloond? VHC Jongens denkt van wel maar vindt eigenlijk ook dat het niks uitmaakt omdat het doodnormaal is dat iedereen zijn verantwoordelijkheid pakt. En wie goed doet...

 
 

Betrokkenheid leidt tot een hoger rendement

Als toeleverancier voor de horeca merken wij steeds vaker dat de eisen van de consument zich vertalen in de wensen van de horecaondernemer. En dat is een goede zaak. Een maatschappelijk betrokken onderneming heeft tal van mogelijkheden om zich in te zetten voor mens en dier, milieu en omgeving. En als je dat goed doet dan kan het duurzaam ondernemerschap die betrokkenheid zelfs omzetten in een hoger rendement. Zo hebben wij aan het begin van onze laatste verbouwing direct alle verlichting vervangen voor LED. Om u een indruk te geven van het effect hiervan moet u zich het volgende voorstellen: wij hebben ons totale vloeroppervlak verdubbeld naar ruim 10.000m2 en door het invoeren van LED is ons energieverbruik met meer dan 10% gedaald. Goed voor de portemonnee en het milieu. Wij raden al onze klanten aan hetzelfde te doen, de investering is minimaal en opbrengst is gegarandeerd.

Daarnaast is het zo dat wij aardig wat koelingen 24 uur per dag, 365 dagen per jaar draaiende houden. Ten eerste is er de enorme vriezer en de afdelingen AGF & Zuivel worden ook 24/7 gekoeld. Dan zijn er de koelstations waar dagelijks de bestellingen van onze klanten gekoeld staan te wachten op transport. Om die reden hebben wij de afgelopen jaren flink geënvesteerd in de meest duurzame koelmotoren die momenteel beschikbaar zijn. Het stroomverbruik is dusdanig drastisch afgenomen dat wij ook daar een enorme winst geboekt hebben voor het milieu.

 
 
Persbericht

    Duurzame bevoorrading met een elektrische vrachtwagen

    VHC Jongens en Rijkswaterstaat starten een pilot om te testen hoe een elektrische vrachtwagen zo schoon en effectief mogelijk producten kan leveren aan de horeca in de binnenstad van Amsterdam. Horecagroothandel VHC Jongens heeft hiervoor als eerste in Nederland een elektrische, relatief kleine vrachtwagen met koel- en vriescompartimenten van 7,5 ton aangeschaft.

Lees meer ยป

duurzaam transport


VHC Jongens is tevens zeer actief betrokken in de ontwikkeling van duurzaam transport. Daar waar de consument kan kiezen uit een breed scala aan hybride en elektrisch rijden is er voor intensief goederen- transport helaas nog steeds geen permanente en betrouwbare oplossing. We rijden wel hybride dus er is absoluut een vermindering in CO2 uitstoot maar de techniek is er simpelweg nog niet om ons complete wagenpark te vervangen, hoe graag we dat ook zouden willen. Onze proef met compleet elektrisch rijden is in die zin succesvol dat wij bepaalde klanten binnen een straal van 40 kilometer muisstil kunnen leveren, iets waar menig slapende hotelgast ons onbewust dankbaar voor is. Toch is ook die techniek nog niet toereikend om volledig over te stappen en bovendien enorm kostbaar. Onze maatschappelijke verantwoording hierin is dus onze bijdrage en investering in de verdere ontwikkeling van hybride en elektrisch rijden voor de transport- wereld.


 
 
 
 

Beleving en betrokkenheid

Energiebesparing is niet het enige wat u als bedrijf kunt doen om duurzaam te ondernemen. Vooral in de horecabranche zijn er tal van smakelijke mogelijkheden om uw maatschappelijke betrokkenheid aan uw gasten te serveren. Met streekproducten steunt u lokale ondernemers en in 9 van de 10 gevallen werkt u dan meteen met biologische producten. Eerlijk, heerlijk en blij verrassend voor uw gast want u bereidt misschien hetzelfde gerecht of broodje als voorheen, maar nu met een stukje beleving en betrokkenheid. Wij spreken uit ervaring als we vertellen dat uw gasten dan graag terugkomen voor een tweede keer, en ook dat is winst!
 
 
 
 
 
TOP